Ei pidä unohtaa myöskään kysymystä siitä, mitkä rullat sopivat toimistotuoliisi: kovalle vai pehmeälle lattialle tarkoitetut? Huomioi tällöin ehdottomasti oikea rullien tai nastojen koko - ne näytetään kulloisenkin tuolin tuotetiedoissa. Useimmissa tuoleissa on kokolattiamatoille tarkoitetut rullat. Ne ovat kovempia ja sopivat optimaalisesti kaikille kokolattiamatoille, joissa on lyhyt tai keskipitkä nukka. Kovempia lattiapinnoitteita ne saattavat kuitenkin naarmuttaa. Siksi suosittelemme sellaisille lattioille lisärullia: kovien lattioiden rullia tai kaakeli-, parketti-, laminaatti- tai PVC-lattioille tarkoitettuja rullia. Vaikka käyttäisit lattiansuojamattoa, kannattaa hankkia tällaiset rullat. Niissä on luistoa estävä kerros, ja ne ovat jonkin verran pehmeämmät kuin kokolattiamatoille suunnitellut rullat. Lisätietoja työtuolien rullista.
Hinta
suodatin
Väri
Materiaali
Odota.
Odota.

Toimistotuolin pyörät – oikea valinta

Pyörivät tuolimme toimitetaan yleensä kokolattiamatolle soveltuvilla pyörillä (kaikkien tuoliemme yhteydessä ilmoitetaan pyörien tyyppi). Kokolattiamatolle soveltuvat pyörät on varustettu muovipinnoilla. Nämä hieman kovemmat muovipyörät voivat naarmuttaa kevyesti kovempia lattioita. Kokolattiamatolle soveltuvat pyörät sopivat ihanteellisesti pehmeille lattioille, kuten keskipitkä- ja pitkänukkaisille kokolattiamatoille.

Koville lattioille, kuten laminaatille, parketille, laatoille, kivilattioille sekä myös lyhytnukkaisille teollisuuden kokolattiamatoille on suositeltavaa käyttää kovan lattian pyöriä. Kovan lattian pyörät on varustettu lisäksi erityisellä kumikerroksella, joka suojaa arvokkaita lattioita naarmuilta.

Osa valikoimamme tuoleista on varustettu monikäyttöisillä pyörillä, jotka soveltuvat koville lattioille ja kokolattiamatoille. Tiedot löytyvät tuotekuvauksesta.

Tappikoko ja pyörän halkaisija

Pyörissämme on kaksi kokomerkintää, esim. "10/50" tai "11/65". Tämä ilmoittaa tappikoon sekä pyörän halkaisijan millimetreinä.

Toimistotuolien pyörät on varustettu yleensä joko 10 mm:n tai 11 mm:n vahvuisella tapilla. Tarkista ostaessasi ehdottomasti oikea koko, sillä tappikoot sopivat vain vastaavaan toimistotuoliin. Helpoiten löydät sopivat pyörät johtajan tuoliisi tai toimistotuoliisi tuotesivulta. Siellä esittelemme suoraan sopivat lisävarusteet, kuten myös sopivat pyörät.

Pyörien halkaisija on joko 50 mm tai 65 mm. Myös tässä on varmistettava sopiva pyörän koko. Yleensä on mahdollista käyttää isompia pyöriä 50 mm:n pyörien sijaan, mutta tämä ei ole mahdollista päinvastoin.