Asiakasneuvonta toimistotuolien ostajille

AUTAMME SOPIVIEN TOIMISTOKALUSTEIDEN ETSINNÄSSÄ

Toimistotuolien ostajille suunnatussa asiakasneuvonnassa selitämme, miksi toimistotuoli kannattaa ostaa Internetistä. Lisäksi annamme runsaasti vinkkejä ja ohjeita siitä, mitä ostosta tehdessä tulisi huomioida esim. välttääkseen virheellisestä istumisesta johtuvat terveysongelmat.

Miksi toimistokalusteet pitäisi ostaa Internetistä?

Ensinnäkin Internetissä – ja varsinkin hjh OFFICE -sivustolla – on laaja valikoima, jollaista yksikään paikallinen liike ei pysty tässä muodossa tarjoamaan. hjh OFFICElla on Euroopan suurimpana toimistotuoleihin erikoistuneena postimyyntiliikkeenä jatkuvasti varastossa noin 50 000 pyörivää tuolia ja kirjoituspöytää.Tilaukset lähetetään useimmiten yhden arkipäivän sisällä, joten yleensä voit istua ja työskennellä mukavammin jo parin viikon sisällä.

Sitä paitsi voit hankkia pyörivän tai johtajantuolisi ilman välikäsiä maailman johtavan istuin- ja toimistokalusteiden valmistajan suoramyynnistä. Kun kyse on hjh OFFICE -tuotteista, jopa suoraan valmistajalta. Ei tukkukauppoja eikä provisioita turhaan hintaa nostamassa. Emme myöskään käytä loistokiiltopaperille painettuja kuvastoja emmekä kallista mainontaa. Vertaile itse. Hinta-laatusuhteemme vakuuttaa sinut takuulla!

Mitä istuma-aika merkitsee?

Toimistotuolin laatu voidaan mitata karkeasti ottaen suositeltavan päivittäisen istuma-ajan perusteella.

Alle neljän tunnin päivittäiseen istumiseen esimerkiksi kotitoimistossa työskentelyn yhteydessä on tarjolla suuri valikoima kangaspäällisellä tai verkkokankaalla verhoiltuja pyöriviä tuoleja sekä myös johtajantuoleja niin verkkokangasmalleina kuin nahalla tai keinonahalla verhoiltuina. Näiden tuolien laatu ja istuma-aika ovat suhteessa toisiinsa, ja ne ovat enimmäkseen myös huomattavasti edullisempia kuin ammattikäyttöön suunnitellut tuolit, joiden istuma-aika on pidempi.

Jokapäiväiseen toimistotyöhön ja ammattitoimistoon on suositeltavaa valita toimisto- ja johtajantuoleja, joiden istuma-aikasuositus on 8 tuntia. Niiden valmistuksessa on useimmiten käytetty laadukkaita ja hyvin kulutusta kestäviä kankaita. Pehmustus takaa erinomaisen mukavuuden pitkänkin työpäivän aikana.

Miten toimistotuolien mekanismit eroavat toisistaan?

Toimisto- ja johtajantuoleissa voi olla erilaisia mekanismeja istuimen kallistuksen säätämiseen.

 • Keinumekanismi
  Keinumekanismissa selkänojaa voidaan liikuttaa taaksepäin siten, että istuinpinta jää edelleen samaan kulmaan. Yleensä asento voidaan lukita vivun avulla. Keinumekanismi on yksinkertaisin mekanismi selkänojan kallistamiseen.
  Erikoismuoto on niin sanottu Kniematic, jota kutsutaan myös polvikeinumekanismiksi. Siinä kääntökohta on istuinpinnan etuosassa, niin että kun takaosaa kallistetaan taakse, istuinpinta laskeutuu alemmas.
 • Kestokosketus
  Kestokosketusmekanismi tarjoaa liikkuvan selkänojan istumapinnan asennon muuttumatta. Sen avulla käyttäjä voi tehtävän mukaan vaihdella pystyasennon ja taakse nojaamisen välillä. Siten välilevyt saavat paremmin ravintoaineita. Selkänoja seuraa kehon liikkeitä ja tukee sitä palaamisessa kaltevasta asennosta takaisin pystyasentoon.
 • Synkromekanismi
  Synkromekanismia nimitetään usein myös pistesynkromekanismiksi. Synkromekanismissa selkänojan kallistus on yhteydessä istuinpinnan kallistukseen. Taakse nojatessa muuttuu samalla myös istuinpinnan kallistus ja istuinpinta liikkuu kevyesti taaksepäin. Istuimen ja selkänojan kallistuksen muutosten suhde on 1:3. Näin taataan, että lantiolle kerran valittu tukipiste säilyy joka asennossa. Tämä edistää ergonomista istumista.
  Tärkeää on myös ”paidankiskontavaikutuksen” puuttuminen: toisissa mekanismeissa muuttuva istumakulma saattaa aiheuttaa hieman päällysvaatteiden luistamista. Synkromekanismia käytettäessä kaikki pysyy paikallaan.

Terveyssyyt pyörivän tuolin valinnan takana

Pyörivien tuolien istuinpinnan liikkuminen on eduksi selän lihaksille. Valmistaja Topstarilla on joitakin tällaisia tuoleja tarjolla. Tästä erityisestä tekniikasta käytetään nimitystä BodyBalance, ja se suojaa välilevyjä.

Myös valmistajamme Aeris tarjoaa istuinkalusteita (esim. Tunnettu Swopper) terveelliseen istumiseen. Kaikki Swopperit toimivat dynaamisen istumisen konseptin mukaisesti – olipa kyseessä Swopper Classic, Swopper Standard tai perheen pienimmille tarkoitettu Swoppster. Swooperiin voi myös lisätä selkänojan, joka pienentää selän kuormitusta ja auttaa istumaan rennommin.

Mitä välilevyongelmien yhteydessä on huomioitava?

Jos kärsit välilevyongelmista, ergonominen, välilevyjä suojaava pyörivä tuoli tai pyörivä tuoli, johon on integroitu välilevyjä suojaava istuin, voi olla avuksi.

Jos haluat hankkia toimistotuolin tämä tausta huomioiden, on tärkeää hankkia perusteellista tietoa. Voit myös milloin tahansa ottaa meihin yhteyttä tätä tarkoitusta varten. Saat meiltä kattavaa neuvontaa.

Yksi asia pätee aina:
Ergonominen pyörivä tuolikaan ei voi poistaa välilevyongelmia, vaan se ainoastaan tukee istumisessa ja auttaa välttämään kipuja. Suosittelemme, että liikut työpaikallasi mahdollisimman paljon.

Onko hinta olennainen tekijä pyörivän toimistotuolin valinnassa?

Luonnollisesti saat pyörivät toimistotuolit meiltä edullisesti. Edullinen toimistotuoli hoitaa tehtävänsä aivan yhtä hyvin kuin hinnakkaampi – mutta sen toimivuus ja tehtäväalue ovat erilaisia. Ostopäätöksessä kannattaa hinnan lisäksi huomioida muitakin kriteerejä, kuten oma istumiskäyttäytyminen ja päivittäinen istuma-aika.

hjh OFFICEsta löydät laajan valikoiman pyöriviä ja johtajantuoleja – edullisista aloittelijoiden malleista aina laadukkaimpiin ammattilaisten tuoleihin. Hieman kalliimmassa johtajantuolissa tai pyörivässä toimistotuolissa on todennäköisesti käytetty laadukkaampia materiaaleja ja siinä on parempi varustus, kuten istuinsyvyyden säätö, käsinojat jne., ja istuminen on mukavampaa. Niinpä se on varmasti myös hintansa arvoinen.

Ostanko johtajantuolin vai toimistotuolin?

On kaksi asiaa, jotka erottavat johtajantuolit ja pyörivät toimistotuolit toisistaan: toisaalta tuolien koko ja ulkoasu ja toisaalta erilaiset verhoilut.

Klassisesta toimistotuolista on yleensä saatavana eri kankailla verhoiltuja vaihtoehtoja. Sellainen on tuolin pienemmän koon vuoksi monilla työpaikoilla toimistokäytössä.

Johtajantuoleja on useimmiten saatavilla nahalla tai keinonahalla verhoiltuna. Niitä käytetään edustavan ulkoasunsa vuoksi useammin kotitoimistoissa tai johtajien toimistoissa.

Kumpi vaihtoehto on etusijalla – kokonaan pehmustettu pyörivä tuoli vai verkkokankaasta valmistettu pyörivä tuoli?

Valinta pehmustetun pyörivän tuolin ja verkkokankaasta valmistetun pyörivän tuolin hankinnan välillä riippuu omista istumatuntemuksista.

Perinteinen kankainen pyörivä tuoli kerää joka kohtaan lämpöä ja tarjoaa siten lämpimämmän istumakokemuksen, kun taas verkkokankainen pyörivä tuoli tarjoaa paremman ilmankierron ansiosta raikkaamman istumakokemuksen.

Kangasvaihtoehtojen hankauksenkesto vaihtelee 30 000:sta 110 00 hankauskierrokseen, kun taas 110 000 hankauskierrosta kestävät pyörivät tuolit kuuluvat ehdottomasti laadukkaimpiin pyöriviin tuoleihin. Tämä kangasvaihtoehto ei kulu puhki (melkein) koskaan rankimmassakaan käytössä.

Vaikka verkkokangas koetaan erittäin mukavaksi, istumakokemusta on kuitenkin arvioitava erittäin subjektiivisesti. Pehmustettu pyörivä tuoli tarjoaa useimmiten pehmeämmän istumakokemuksen.

Mikä on istuimen kallistustoiminto?

Istuimen kallistustoimintoa käytettäessä istuinta voi taittaa hieman eteen.

Eräät nykyisten toimistojen töistä suoritetaan hieman kohotetussa istuma-asennossa tai enimmäkseen eteenpäin kallistuneessa työasennossa.

Näissä tapauksissa eteenpäin kallistettu istuinpinta toimii vastapainona lantion taaksepäin kallistamiselle. Reisien ja ylävartalon välisen kulman suurentaminen pienentää lisäksi elimistön kuormitusta.

Mihin käsinojassa tulisi kiinnittää huomiota?

Käsinojat tukevat kyynärvarsia ja auttavat siten ergonomisessa istumisessa. Varustuksesta riippuen toimisto- ja johtajantuolit tarjoavat erilaisia säätömahdollisuuksia.

 • Kiinteä käsinoja
  Tämä käsinoja on kiinteä, eikä sitä voi säätää eri korkeudelle tai eri asentoon.
 • Korkeussäädöllä varustettu käsinoja
  Tässä käsinojan korkeus on säädettävissä.
 • 3D-käsinoja
  Käsinojan korkeus on säädettävissä. Lisäksi käsinojaa voidaan siirtää eri asentoihin sekä leveyden että syvyyden osalta.
 • 4D-käsinoja
  Käsinojaa voidaan siirtää eri asentoihin sekä korkeuden, leveyden ja syvyyden osalta että säteittäissuunnassa.

Miten löydän oikean pyörivän tuolin lapselle?

Valittaessa oikeaa pyörivää tuolia lapselle ratkaisevia ovat lapsen koko ja paino. Luonnollisesti lapsille suunniteltuja pyöriviä tuoleja on saatavilla eri hintaluokissa. Edullisissa lastentuoleissa on useimmiten istuimen korkeussäätömahdollisuus. Pyörivät lastentuolit, joissa säätömahdollisuuksia on enemmän, kuuluvat yleensä keski- tai korkeampiin hintaryhmiin. Suositeltavia ovat lapsen mukana kasvavat tuolit, joita on saatavissa monilta eri valmistajilta.

Usein oikean pyörivän tuolin valinta perustuu myös väriin. Suurin osa tytöistä valitsee useimmiten pinkin ja useimmat pojat sinisen tuolin. Lapset eivät istu pyörivässä tuolissaan niin pitkään päivittäin.

Tarvitsenko kovaa lattiaani varten tuoliin erityiset pyörät?

Pyörivät tuolimme toimitetaan enimmäkseen varustettuina kokolattiamatoille tarkoitetuilla pyörillä. Niissä on muoviset kulkupinnat. Nämä hieman kovemmat muovipyörät voivat tehdä koviin lattioihin pieniä naarmuja . Kokolattiamatoille tarkoitetut pyörät sopivat ihanteellisesti pehmeille alustoille, joita ovat esim. keskikorkea- ja korkeanukkaiset kokolattiamatot.

Kovilla lattioilla, kuten laminaatilla, parketilla, kaakeli- ja kivilattioilla tai myös lyhytnukkaisilla teollisuuden kokolattiamatoilla on suositeltava käyttää koville lattioille tarkoitettuja pyöriä. Koville lattioille tarkoitetuissa pyörissä on pyörien lisäksi erityinen kumipinta, joka suojaa kovia lattioita naarmuuntumiselta. Voit hankkia koville lattioille tarkoitetut pyörät tuoliisi hjh-office.fi-sivustolta.

Joissakin valikoimamme tuoleissa on monitoimipyörät, jotka sopivat sekä koville lattioille että kokolattiamatoille. Tämä käy ilmi kulloisenkin tuotteen kuvauksesta.

Milloin tarvitsen lattiansuojamaton?

Yksi asia pätee aina: lattiansuojamatto – olipa kyse kovasta tai pehmeästä lattiasta – suojaa lattiaa liialliselta käytöltä ja kulumiselta.

Lattiansuojamatot jaetaan koville lattioille tarkoitettuihin lattiansuojamattoihin (kaakeli, parketti, laminaatti, teollisuuden kokolattiamatot jne.) sekä pehmeille lattioille tarkoitettuihin lattiansuojamattoihin (keskipitkä- ja pitkänukkaiset kokolattiamatot).

Kokolattiamatoille tarkoitetuissa lattiansuojamatoissa on terävä nukka. Näin vältetään lattiansuojamaton luistaminen kokolattiamaton päällä.

Koville lattioille tarkoitetuissa lattiansuojamatoissa on kääntöpuolella luistamista estävä kerros, niin että lattiansuojamatto pysyy tukevasti paikallaan.

Lattiansuojamattoja käytettäessä on varmistettava, että pyörivään tuoliin asennetaan koville lattioille tarkoitetut pyörät (ks. edellä).

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.