Ristikkojalustan asentaminen

 

Toimistotuoli koostuu kolmesta olennaisesta osasta: viisi- tai kuusihaaraisesta ristikkojalustasta, kaasujousesta ja istuinosasta. Näitä osia ei yleensä ole, toisin kuin voisi olettaa, kiinnitetty toisiinsa ruuvaamalla, vaan ne vain painetaan yhteen. Siksi toimistotuolin kokoamista voidaan pitää kohtuullisen helppona, ja sen voivat suorittaa käden käänteessä käsistään vähemmänkin kätevät.

Kuten kaikissa asioissa elämässä, tässäkin pätee: järkeä käyttämällä voi säästää voimia. Näytämme videollamme kaksi mahdollista tapaa uuden, huolletun tai korjatun toimistotuolin kokoamiseen. Jotta ohjeet olisi helpompi ymmärtää, luettelemme ja kuvailemme seuraavassa eri osia.

Istuinelementti ratkaisee, mihin luokkaan mikäkin kirjoituspöydän tuoli on sijoitettava. Yleisesti ottaen toimistotuoli on pyörivä, pyörien päälle asennettu selkänojallinen istuinkaluste. Ergonomisen työskentelyn mahdollistamiseksi sen korkeutta voidaan säätää vivun avulla. Myös selkänoja on monissa toimistotuoleissa säädettävä, mikä mahdollistaa yksilöllisesti mukautetun istumisen. Toteutuksen mukaan erotetaan toisistaan seuraavat alaluokat: yksinkertaiset toimistotuolit, kotitoimiston tuolit, ammattitason toimistotuolit, pelituolit ja johtajantuolit. Näille kaikille on yhteistä, että korkeussäätömahdollisuus on saatu aikaan kaasujousella, joka samalla muodostaa toimistokalusteen keskiosan. Se on yläpäästä kiinnitetty istuinosaan ja alapäästä taas ristikkojalustaan, joka on asennettu pyörien varaan.

Normaalisti toimistotuoli toimitetaan purettuna kolmeen pääosaansa. Pyörät ovat useimmiten valmiiksi kiinni ristikkojalustassa – ellei näin ole, ne on painettava kevyesti niille varattuihin kohtiin.

RISTIKKOJALUSTAN ASENTAMINEN

 • Tarvitset:
  ... peiton tai ison pyyhkeen etkä sen lisäksi muuta kuin omat kätesi.
 • Toimi näin:
  Aseta lattialle riittävän iso pyyhe tai peitto parketin tai laminaatin tai vaihtoehtoisesti toimistotuolin materiaalien suojaamiseksi. Aseta toimistotuolisi istuinosa varovasti tämän alustan päälle istuimen reuna eteenpäin, niin että istuinpinnan alapuoli on käsiesi ulottuvilla.
  Aseta myös ristikkojalusta, johon pyörät on asennettu valmiiksi, lattialle ja varaa kaasujousi käden ulottuville. Paina ensin kaasujousi paksu pää (sylinteri) alaspäin suoraan ristikkojalustan akselilla keskellä olevaan aukkoon. Koska kaasujousen tämä pää kulkee kartiomaisesti, se asettuu paikalleen myös ilman voimakasta painamista tai työntämistä. Nosta nyt toimistotuolin koottu alaosa ylös, kallista sitä ja liitä se istuinpinnan alapuolella olevaan kiinnityskohtaan, joka on aivan vipuventtiilin lähellä.
  Jos kaasujousen yläpuoli on vastekohdassa, paina sitä kevyesti. Nosta toimistotuolisi pystyyn ja laske se lattialle – valmista.

RISTIKKOJALUSTAN PURKAMINEN

 • Tarvitset:
  ... peiton, hieman enemmän voimaa etkä sen lisäksi muuta kuin omat kätesi.
 • Toimi näin:

  Levitä peitto tai iso kylpypyyhe suojataksesi sekä toimistotuoliasi että lattiapinnoitetta. Ota nyt toimistotuolin istuinosa ja aseta se varovasti ”selälleen” eli selkänojan pitkän takaosan varaan kankaan päälle. Aseta kaasujousi ristikkojalustan akselille ja varmista, että paineilmajousen mäntä on tukevasti paikallaan.
  Varmista, että ristikkojalustan pyörät on kiinnitetty. Jos olet asentanut niin sanotut automaattipysäytyspyörät, jotka lukitsevat toimistotuolin paikalleen aina, kun et istu siinä, sinun ei tarvitse tehdä muuta. Muussa tapauksessa on suositeltavaa asettaa myös ristikkojalusta pehmeän kangaspalan päälle tai estää muulla tavoin sen lähteminen rullaamaan. Älä nyt nosta ristikkojalustaa vaan istuinosa molemmin käsin, ja varmista sitä tehdessäsi, että nostat selän säästämiseksi jaloilla. Yksinkertaiset toimistotuolit on useimmiten valmistettu käyttäen kevyitä rakenteita eivätkä siksi ole erityisen painavia. Johtajantuolit, joiden istuinosa on valmistettu kromista ja nahasta, saattavat olla pari kiloa painavampia. Aseta varovasti istuinosa kaasujousen varaan ja varmista, että venttiili lukittuu sille varattuun kiinnityskohtaan. Käännä istuinelementtiä varovasti ja varmista, että laakeri liikkuu moitteettomasti.

  Kuten kaikkien korjaus-, asennus- ja purkutöiden yhteydessä, myös tässä: turvallisuus on etusijalla. Älä koskaan käytä raakaa voimaa äläkä painavia työkaluja tai teräviä apuvälineitä, jotka voisivat vahingoittaa toimistotuoliasi. Älä missään tapauksessa yritä irrottaa kaasujousia toisistaan – tämä osa on valtavan paineen alainen, ja jos se avataan, se saattaa aiheuttaa vaikeita loukkaantumisia.

Kysymyksiä?

Olemme täällä sinua varten

 • +358 (0) 44 973 3031
 • asiakaspalvelu@hjh-office.fi

Maanantaista perjantaihin 9:00-17:00

Erikoistunut jälleenmyyjä

15 vuoden kokemuksella

Sinun etusi:

 • Yli 100,000 tuotetta varastossa
 • Suoraan valmistajalta
 • Yksilöllistä asiakaspalvelua
 • Ilmainen toimitus
 • 60 päivän palautusoikeus
 • Välitön toimitus maksun saapuessa kello 13 mennessä (ma-pe)

Turvallista shoppailua

Tilaa riskittä

American Express PayPal Klarna Visa Mastercard amazonpay

Hyvät arvostelut

Mitä asiakkaamme sanovat

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.