Tuolin pyörien vaihtaminen

 

On olemassa kaksi syytä toimistotuolin pyörien vaihtamiseen: Ensimmäinen on, että vanhat pyörät ovat rikki. Toinen on tämä: Ne eivät sovi alustalle, jolla tuolia käytetään. Videollamme näytämme, miten toimistotuolin kaasujousen saa helposti irrotettua.

Kaasujousien lisäksi tuolin pyörät ovat osa, johon kohdistuu suuri rasitus. Siksi niiden on kestettävä melkoisesti. Ei ole harvinaista, että aletuotteiden tarjoajat käyttävät rakenneosiin halvempia materiaaleja – minkä seurauksena osat menettävät muotonsa normaalissakin käytössä. Pyöreistä rullista, jotka kulkevat äänettömästi lattian halki, tulee ajan myötä kananmunan muotoisia soikioita, jotka hyppelevät toimiston lattialla siihen malliin, ettei vahingoilta voida välttyä.

Olennainen sana on ”vahingot”: On myös vääriä pyöriä. Tehtaalla useimmat tuolit varustetaan kovilla muovisilla pyörillä, jotka kulkevat hyvin matolla. Mutta jos toimistossa, työhuoneessa tai asunnossa kuitenkin on parketti- tai laminaattilattiat, on syytä hankkia alan liikkeestä koville lattioille sopivat pyörät. Ne ovat hieman pehmeämpiä eivätkä tee lattiaan rumia naarmuja tai painumia, jotka saattavat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa hankaluuksia vuokranantajan tai kiinteistön omistajan kanssa.

Periaatteessa laadukkaan tuolin pyörät on helppo vaihtaa, minkä voi nähdä videoltamme. Pyöriä tilattaessa on siksi tarkistettava huolellisesti, mikä on niiden tappien halkaisija, joilla pyörät on kiinnitetty ristikkojalustaan. Yleensä se on 10 tai 11 millimetriä. Kun oikeat pyörät tuoliin on löydetty, voidaan ryhtyä vaihtamaan niitä. Seuraavassa video selostetaan tarkemmin.

TUOLIN PYÖRIEN IRROTTAMINEN: VAIHTOEHTO 1

 • Tarvitset:
  ... hieman voimaa ja alle minuutin aikaa.
 • Toimi näin:
  Irrota kaasujousi toimistotuolisi viisi- tai kuusisakaraisesta ristikkojalustasta. Aseta ristikkojalusta pyörien päälle ja nosta se vahvemmalla kädelläsi siten, että pyörät osoittavat kasvoistasi poispäin. Tartu vapaalla kädellä asennettuun pyöräpariin ja vedä niitä voimakkaasti – aina kehostasi poispäin loukkaantumisten välttämiseksi. Tapin, jolla tuolin pyörät on kiinnitetty ristikkojalustaan, pitäisi irrota lyhyellä ja voimakkaalla nykäyksellä. Vedä samalla tavalla kaikki pyörät vuorollaan irti ristikkojalustasta.

TUOLIN PYÖRIEN IRROTTAMINEN: VAIHTOEHTO 2

 • Tarvitset:
  ... peiton, hieman voimaa ja alle minuutin aikaa.
 • Toimi näin: Jos polvistuminen tuottaa ongelmia tai jos ensimmäinen vaihtoehto osoittautui hyödyttömäksi pyrkiessäsi irrottamaan pyöriä kiinnityksestä, tämä vaihtoehto saattaa onnistua: Aseta peitto lattialle suojaamaan sitä vaurioilta ja purettu ristikkojalusta ylösalaisin sen päälle. Käytä omaa kehoasi vastapainona ja aseta jalka ristikkojalustan akselin päälle pitääksesi sen kiinni lattiassa. Vedä – yhdellä kädellä tai molemmin käsin – pyörät yksi kerrallaan irti ristikkojalustasta. Varmista tällöin ehdottomasti, että selkäsi pysyy suorassa ja että vetoliike tapahtuu suorassa kulmassa lattiaan nähden. Siten saat vältettyä turhaa voimankäyttöä.

TUOLIN PYÖRIEN ASENNUS: (EI NÄY VIDEOLLA)

 • Tarvitset:
  ... sarjan uusia toimistotuolin pyöriä ja noin puoli minuuttia aikaa.
 • Toimi näin:
  Tarkista, ettei liitoskohdassa ole likaa, ja puhdista tarvittaessa ristikkojalusta ja kaikki aukot yleisesti myynnissä olevalla voitelu- tai puhdistussprayllä. Paina sitten pyörä toisensa jälkeen niille varattuihin kiinnityskohtiin ja paina niitä niin pitkään ja voimakkaasti, että ne lukittuvat paikoilleen.
  Käännä lopulta ristikkojalusta siten, että se seisoo lattialla pyörien varassa. Jos se on vinossa, yksi tai useampi tuolin pyöristä ei ole napsahtanut kunnolla paikalleen. Aseta ristikkojalusta silloin uudelleen ylösalaisin peiton päälle ja paina pyörä paikalleen käyttäen hieman enemmän voimaa. Älä missään tapauksessa paina ristikkojalustaa ja pyöriä jalalla pyörien saamiseksi paikoilleen – on olemassa vaara, että tapit murtuvat ja pyörät vaurioituvat niin pahoin, ettei niitä voi enää korjata.

  Älä käytä ylipäätään purkamiseen tai asennukseen liikaa voimaa. Jos et ole varma, miten toimia, käänny valmistajan puoleen.

Kysymyksiä?

Olemme täällä sinua varten

 • +358 (0) 44 973 3031
 • asiakaspalvelu@hjh-office.fi

Maanantaista perjantaihin 9:00-17:00

Erikoistunut jälleenmyyjä

15 vuoden kokemuksella

Sinun etusi:

 • Yli 100,000 tuotetta varastossa
 • Suoraan valmistajalta
 • Yksilöllistä asiakaspalvelua
 • Ilmainen toimitus
 • 60 päivän palautusoikeus
 • Välitön toimitus maksun saapuessa kello 13 mennessä (ma-pe)

Turvallista shoppailua

Tilaa riskittä

American Express PayPal Klarna Visa Mastercard amazonpay

Hyvät arvostelut

Mitä asiakkaamme sanovat

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.