Värien taikaa

Miten eri värit vaikuttavat toimistossa?

Värien taikaa

Värit vaikuttavat aisteihimme ja tunteisiimme. Korostamalla värejä voit tuoda työpaikalle tietyn hyvinvointiin vaikuttava tekijän.

Sininen on eräs tärkeimmistä väreistä, koska se rauhoittaa ja rentouttaa, samalla kun se tehostaa keskittymiskykyä ja tuottavuutta.

Blaue StuhlmodelleBlaue Stuhlmodelle

Punainen edustaa voimaa, aktiivisuutta, dynaamisuutta ja elämäniloa. Intensiivinen kontrastiväri stimuloi luovuutta ja vetää katseita puoleensa toimistossa.

Rote  StuhlmodelleRote  Stuhlmodelle

Vihreä on toivon väri ja edustaa raikkautta ja elämäniloa. Toimiston luonnollisena väripilkkuna sillä on virkistävä ja stressiä lievittävä vaikutus.

Grüne StuhlmodelleGrüne Stuhlmodelle

Keltainen edustaa lämpöä, valoa ja luovuutta. Se voi lämmittävien auringonsäteiden tavoin tehdä työpaikasta ystävälliseltä ja kutsuvalta vaikuttavan. Tämä väri säteilee positiivista tunnelmaa ja parantaa siten kommunikointivalmiutta ja keskittymiskykyä.

Gelbe StuhlmodelleGelbe Stuhlmodelle

Värien positiivinen vaikutus

Punainen:

Punainen herättää huomiota ja edustaa elinvoimaa ja energiaa. Punainen voi aktivoida, lämmittää ja sillä on stimuloiva vaikutus. Huoneissa punaista voidaan käyttää piristävänä värikorosteena.

Oranssi:

Oranssi on optimismin ja elämänilon symboli. Oranssi on mielialan parantaja ja edustaa ennakkoluulottomuutta ja itseluottamusta. Oranssinväriset huoneet kannustavat seurallisuuteen ja säteilevät viihtyisyyttä.

Keltainen:

Kirkas keltainen edustaa tietoa, järkeä ja logiikkaa. Se edistää keskittymiskykyä ja luovuutta, ja sillä on stimuloiva vaikutus keskusteluihin.

Vihreä:

Vihreä rauhoittaa, harmonisoi ja edustaa turvallisuutta ja toivoa. Huoneissa vihreä takaa rauhan, turvallisuuden ja luovuuden. Vihreä sopii erinomaisesti työtiloihin – myös koristekasvien muodossa.

Sininen:

Sininen edustaa rauhallisuutta, luottamusta ja edistää selkeää ajattelua. Pienet huoneet näyttävät suuremmilta, kun ne maalataan siniseksi. Sinisellä värillä on rentouttava vaikutus.

Vaaleanpunainen/pinkki:

Nämä värit säteilevät idealismia ja välittävät turvallisuutta. Pinkillä on ilmaisuvoimainen vaikutus, kun taas pehmeällä vaaleanpunaisella on pehmeä ja rauhoittava vaikutus.

Valkoinen:

Valkoinen on puhtauden, selkeyden ja eleganssin symboli. Valkoinen on ihanteellinen yhdistelmäväri huoneisiin. Valkoinen neutralisoi, kirkastaa ja virkistää.

Harmaa:

Harmaa on täydellisen neutraalisuuden ja pidättyväisyyden väri. Huoneissa harmaata käytetään usein yhdistelmävärinä.

Musta:

Musta ilmentää arvokkuutta ja mainetta ja näyttää jalolta. Musta välittää vakavuutta ja herättää kunnioitusta.

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.